Växjö Lakers - Skellefteå AIK

Publicerat i: Hockey #smguld, #twittpuck

 

 

Match nummer 4 mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK spelas ikväll och självkärt så ska jag se den! detta känns som en match där Skellefteå måste vinna för att än en gång kunna studsa tillbaka.

Vinner Växjö hemma i Vida Arena så kan dom avgöra i nästkommande match borta i Skellefteå Kraft Arena!

Men jag tror fortfarande på detta Skellefteå AIK som gjort ytterligare en perfekt säsong och som jag skrivit tidigare så tror jag att Växjö är det lag som kan utmana Skellefteå om Le Mat pokalen.

 

Båda lagen har haft problem på hemma plan, en plats som vanligtvis brukar ses som fördel då man har stöd från de egna fansen.

Men med facit i hand så verkar pressen rätt stor och fokuset inför matchen tror jag kan vara en faktor som varit avgörande i de tidigare matcherna, senaste matchen så var Växjö på tårna från start, inte för att Skellefteå någonstans spelade dåligt tvärtom de spelade bra men det som var avgörande var när Växjö lyckades hamna bakom Skellefteås backar som det började hända grejer.

 

När Martin Sevc gick bort sig i egen zon så förstod jag att 1-0 var nära, det var bara en magkänsla som kom och sagt och gjort så satt 1-0 bakom Markus Svensson som varit förbannat bra!

 

 

Jag gillar Martin Sevc det gör jag men som det är nu så verkar det som att det är ”en fnurra på tråden” han går bort sig i egen zon, tar en onödig haknings utvisning i anfallszon, ett tecken på att han inte händer med! Enkla misstag har gjorts, misstag som man inte kan göra mot ett Växjö i sitt livs form!

 

För övrigt så ser jag fram emot ett knökfullt Vida Arena där Skellefteå fortsätter att göra det här spännande, det är två lag som båda förtjänar att vinna Le Mat, det skulle vara skit kul om Skellefteå fick vinna sitt 3:e SM-guld, bara för att samtidigt som jag gärna skulle se Tomi Kallio få lyfta Le Mat Bokalen.

 

Jag är splittrad, må bäste lag vinna! 

 

Ha en bra dag!!

 
Visa fler inlägg